Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az elliptikus tréner hatása több szinten is megnyilvánul

Az elliptikus tréner hatása sokrétű és abszolút pozitív. A kardiovaszkuláris rendszer erősítése kizárólag pulzusemelkedéssel járó kardio tevékenységgel érhető el.

 

De, aki jártas a fitness világában, az tudja, hogy érdemes egyensúlyt tartani az izomzatot fejlesztő, növelő, elsősorban súlyzós jellegű, és a kardio edzések között, mivel utóbbi, különösen nem megfelelő táplálkozás esetén, könnyedén az izomzat visszafejlődéséhez, azaz leépüléséhez vezethet. Ugyanis a nagy igénybevételhez plusz energiára van a testnek szüksége, és ha a glikogén raktárak kiürülnek, akkor a leggyorsabban az izomzat lebontásából nyerhető hasznosítható “üzemanyag”. 

Ugyanakkor az sem mellékes, hogy a kardio mozgás milyen körülmények között zajlik, hiszen az ízületek védelme, kortól függetlenül prioritást élvez. Az elliptikus tréner minden tekintetben tökéletes, biztonságos választás. Egyrészt a körkörös mozgásnak köszönhetően, az ízületek nem terhelődnek, nem ütődnek. Aki rendszeresen küzd térd vagy éppen derékfájdalmakkal, az is nyugodtan ráállhat a gépre, mert az ideális kialakításnak hála nem terhelődnek a megviselt testterületek. A pedálok kellő távolságban helyezkednek el egymáshoz viszonyítva, ami szintén lényeges tényező az optimális feltételek megteremtése során.

Másrészt az izomzat akár erősíthető is az eszköz segítségével, ha az ellenállás nő, amelynek leküzdéséhez lassú, egyenletes mozdulatok társulnak. Harmadrészt határozottan intenzív edzésmunka is végezhető a közbenjárásával, legyen szó HIT-ről vagy intervall edzésről. A természetes, kíméletes mégis hatékony mozgás így könnyedén garantálható. Tehát az elliptikus tréner hatása igen komplex, amit érdemes Önnek is kihasználnia a céljai eléréséhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: kardio kardio gépek