Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kreatinok

Rendezés:

5 tévhit a Scitec kreatinról, amiket ideje eloszlatni

 

A testépítők gyakran döntenek úgy, hogy az eredményes izomfejlődés érdekében étrend-kiegészítőket kezdenek szedni, hiszen ezek nagy segítséget nyújthatnak a céljaik elérésében. Az egyik legnépszerűbb termék a Scitec kreatin, amellyel kapcsolatban rengeteg tévhit él a köztudatban. Most sorra vesszük a legelvetemültebb feltételezéseket és mindet a helyére tesszük.

1. tévhit: A kreatin doppingszer

Aki egy kicsit utána olvas a témának, az pontosan tudja, hogy ez az állítás nem lehet igaz. Hiszen a kreatin egy természetes aminosav, amelyet a testünk termel. A Scitec kreatin pedig segít kiegészíteni a szervezet által termelt mennyiséget, hogy az elérje a testépítéshez szükséges szintet.

2. tévhit: Bármennyit be lehet szedni

A kreatin szedésének megvannak a maga szabályai, amikkel mindenkinek tisztában kell lennie, aki elkezdi használni. Sőt, bármilyen étrend-kiegészítőről is legyen szó, mindegyik esetében be kell tartani javasolt napi adagot.

3. tévhit: Káros a szervezetre

Amennyiben a tájékoztatóban szereplő javallatokat betartva történik a Scitec kreatin alkalmazása, akkor annak semmilyen káros hatása nincs a szervezetre.

4. tévhit: Csak kúraszerűen szedhető

Erre vonatkozóan nincsenek megkötések, a kreatin szedhető folyamatosan, de akár 6-8 hetes kúrákban is bejuttathatjuk a szervezetbe.

5. tévhit: A kreatin szedésekor többet kell inni

A testépítés során fokozottan oda kell figyelni arra, hogy legalább 2-3 liter víz bekerüljön a testbe, függetlenül attól, hogy élünk-e az étrend-kiegészítők nyújtotta előnyökkel vagy sem.